Honfleur

Honfleur

maandag 29 december 2014

Onderweg naar....



 Sliedrecht  - Rouen      481 km - 4 uur 25
Vertrek ± 8.00 uur  Aankomst ± 13.30

 33 Boulevard Gambetta
          Rouen, 76000
           
Parkeren bij het hotel
 

 

Rouen

Rouen is een stad van ca. 400.000 inwoners en gelegen aan de Seine. Het is vooral een handels- en industriestad. Bij de toeristen is Rouen gekend voor zijn historische kern en verbondenheid met Jeanne d'Arc. Het is in deze stad dat de Engelsen deze vrouw ter dood brachten op de brandstapel.

Stadswandeling in Rouen

Onderaan deze pagina vind je  een wandelroute van Rouen die je gratis kan downloaden. Je komt langs alle belangrijke bezienswaardigheden en pittoreske plekjes waar ook soms weinig toeristen komen.

 
Kathedraal Notre-Dame
Dit is één van de belangrijkste bezienswaardigheden van deze stad. De bouw werd gestart in de 12e eeuw en verliep over verschillende eeuwen. Het is zelfs mogelijk om de evoluties van de gotiek in deze kerk te volgen. Blikvangers zijn vooral de glas-in-lood ramen en de uitzonderlijke grafmonumenten, o.m. van de hertogen van Normandië.
 
Place du Vieux Marché
Hier werd Jeanne d'Arc in 1431 verbrand. Naast de mooie vakwerkhuizen is er ook de Jeanne d'Arckerk, in de vorm van een ondersteboven liggend schip, gebouwd in 1979. Deze kerk bevat glasramen uit de 16e eeuw, afkomstig uit de tijdens de Tweede Wereldoorlog vernielde St.-Vincentiuskerk. Een groot kruis geeft de plaats aan waar Jeanne d'Arc werd verbrand.
 
Rue du Gros Horloge
Dit straatje brengt je van de Place du Vieux Marché naar de kathedraal. Het is niet alleen bij de toeristen gekend door de Gros Horloge, het is reeds sedert de Middeleeuwen een zeer populair straatje. De Gros Horloge is een uurwerk dat in de 16e eeuw uit het Belfort werd weggenomen. Het geeft ook de weken en de schijngestalten van de maan aan.



House of Bones


Saint-Maclou's Aître184 rue Martainville, Rouaan

Het ligt in het oude middeleeuwse centrum van Rouen, achter het St. Maclou kerk.

In 1348 stierf driekwart van de inwoners van het Saint-Maclou kwartier aan de gevolgen van de pest. Daarom besloot men op deze plaats een begraafplaats te bouwen, een atrium. Nabij de Saint-Maclou-kerk zijn vakwerkhuizen uit de 16e eeuw rond een binnenplaats met bomen. Daar omheen waren er oorspronkelijk vier galerijen met op de bovenverdieping een ossuarium dat verdwenen is. De galerijen zijn versierd met doodshoofden, beenderen, schoppen, gereedschap van een grafdelver; macabere figuren die verwijzen naar de oorspronkelijke functie van dit atrium.

Andere bezienswaardigheden in wandelafstand
Naast de kathedraal ligt de rue St.-Romain.  Zie foto Dit straatje moet je zeker even doorlopen want het is één van de mooiste straatjes van Rouen. Hier vind je allemaal vakwerkhuizen die tot 500 jaar oud zijn. Rest je nog wat tijd over dan is het Palais de Justice zeker niet te versmaden. Het werd nagenoeg volledig herbouwd na de Tweede Wereldoorlog en heeft een schitterende gevel. We lopen dan nog even wat verder door voor het Musée des Beaux-Arts of het Museum voor Schone Kunsten. Het belangrijkste van de omgeving met schilderijen vanaf de 15e eeuw. Houd je van musea dan kan je nog rustig een paar dagen vertoeven in Rouen. Meer informatie over de andere musea en attracties kan je vinden op hun website:
www.rouentourisme.com




Dag 2

Vertrekken vanaf Rouen  richting
Le Havre
151 km  2.45 uur


1 Rue Louis PhilippePerret
Le Havre, 76600

 

Rijden eerst richting  Veules les Roses 58 km 54 min dat beschouwd wordt als één van de mooiste dorpen van Frankrijk, dankt haar charme aan de perfecte samenhang tussen zee en platteland dat het heeft kunnen vormen. De kliffen en de gastvrije standen bieden heel wat diverse vrijetijdsmogelijkheden. Het kleinste riviertje van Frankrijk kronkelt door Veules, doorheen een landschap van hutjes en molens. Aristocratische huizen uit de vorige eeuw aan de badplaatsen, historische monumenten en het licht van de zee hebben vele schilders geïnspireerd. 


Directe webcam om ff te zwaaien aan de kids







Verder naar SAINT-VALÉRY-EN-CAUX


9.3  km 10 min
SAINT-VALÉRY-EN-CAUX
De stad Saint-Valéry-en-Caux ligt op 60 km van Rouen, in een erg groen valleitje. Het plateau van Caux biedt een grote variëteit aan activiteiten en dit in elk seizoen. Het inspirerende klimaat veroorzaakt de charme van deze regio die talrijke schilders en schrijvers aangetrokken en geïnspireerd heeft. 


HET HUIS HENRI IV                    
Rechtover de pittoreske haven, vindt u het huis van Henri IV, dat dateert uit 1540 en waar vandaag de dienst toerisme gehuisvest is alsook een museum dat verschillende collecties tentoonstelt over de geschiedenis van de stad. In deze bloemrijke stad, kan u de oude wijken ontdekken, het klooster van de broeders penitent et de prachtige panorama's vanop de kliffen. 


Op de route


SASSETOT-MAUCONDUIT              
Heel klein Normandisch dorp, tussen Fécamp en Saint-Valéry-en-Caux. Sassetot-le-Mauconduit is voornamelijk gekend vanwege haar kasteel-hotel. In dit prachtige kasteel uit de XVIIIe eeuw hangt nog de herinnering aan Sissi, Keizerin van Oostenrijk, want ze verbleef er in 1875. Het is de enige plaats in Frankrijk waar de zeer bekende kezierin ooit verbleef. U kan het zich zo voorstellen dat ze door de gangen van dit kasteel wandelt... Dit prachtige domein werd omgebouwd tot een prachtig, landelijk hotel-restaurant.



FÉCAMP
11.7 km  15 min
Parkeren bij de Boulevard
Chemin des Charlet (Hotel le plage)


 
Vuurtoren  rechts van hotel la plage bij de jachthaven.


ABDIJKERK VAN DE HEILIGE DRIEVULDIGHEID
Tweede belangrijkste Normandische pelgrimsoord uit de middeleeuwen, in het hartje van het oude stadsgedeelte binnenin de middeleeuwse omwalling. Het paleis van de hertogen van Normandië (XIe–XIIIe siècle) ligt rechtover de abdijkerk.

OM MEER TE WETEN: www.fecamptourisme.com 

HET BENEDICTIJNS PALEIS
Rue Theagene Boufart
Gelegen in het stadscentrum, geïnspireerd door de Gotiek en de Renaissance. Het Benedictijns Paleis bezit een grote kunstcollectie: schilderijen, beeldhouwwerken, albasten voorwerpen, ivoor, siersmeedwerk… Als unieke plaats waar Benedictijnse likeur gemaakt wordt, is het ook één van de meest bezochte industriële sites van Frankrijk.

 
 
 
 

YPORT 8.6 km 15 min
Boulevard Alexander Dumant

 
De kust van Normandie ten noorden van Le Havre is wonderschoon. Een stukje ten noorden van Etretat ligt Yport, een klein havendorpje . Tijdens eb kun je langs het water lopen, wel moet je de tijden van vloed goed weten omdat deze vrij snel opkomt en er geen mogelijkheid is om snel voor het water te vluchten. Blijf ook de nodige afstand van de rotsen omdat er met regelmaat stukken naar beneden vallen.Er loopt uit de rotsen ook overal zoetwater uit, soms als kleine watervalletjes.




ETRETAT

11.7 km  18 min
Parkeren
Rue Marhurin Lenormand

 




Rechts bij het strand (gezicht naar zee)  bevind zich de kapel en de rotsen Porte d Aval
Links de trappen op Geweldig uitzicht

Étretat, dat tussen Le Havre en Fécamp ligt, is een bekende badplaats omwille
van haar kliffen die het keienstrand omgeven. Kleine weggetjes leiden unaar de top van deze kliffen. Mooi, grandioos en helder, de kliffen van Étretat zijn wereldwijd gekend.


Vanaf dat het laagtij is, kan u een wandeling maken op het strand. 

De oesterparken uit de XVIIe eeuw en de legendarische "trou de l'homme" moet u zeker gezien hebben... Van op de aangelegde paadjes, kan u uw ogen de kost geven dankzij de boeiende fauna en flora: zilvermeeuwen, slechtvalken, enz.

Links
Ontdek de Manneporte, een monumentale klif, de Porte d'Aval, een immense boog,
uitgehold door de golven en deze van Amont. Deze laatste ligt aan de
andere kant van het strand en heel vroeger de klif van Blanc Trait, door  het witte krijt waaruit het bestaat. Op alle kliffen, zijn er wandelwegen aangelegd waardoor u nog beter van deze uitzonderlijke plaats kan genieten. 


Door naar
LE HAVRE
27 km 29 min

Comfort Hotel d'Angleterre Le Havre

1 Rue Louis PhilippePerret
Le Havre, 76600

Parkeren bij het hotel

Geen plaats dan
153 Boulevard Albert 1er, 76600 Le Havre,

 
Le Havre is een Franse stad in Normandië, in het departement Seine-Maritime met ruim 200.000 inwoners. Door haar ligging aan de monding van de Seine en door de makkelijke toegankelijkheid van de haven geldt zij als de tweede belangrijkste haven van Frankrijk. Vooral het containervervoer en de overslag van aardolie bezorgen haar die rang. Ná Rouen is Le Havre de tweede grootste stad van Normandië. Vanuit Le Havre vaart een ferry naar Southampton. De heraanleg van de stad na de Tweede Wereldoorlog met de vele open ruimtes, de nabijheid van de zee, het efficiënte openbaar vervoer, het nieuwe voetbalstadion en het museum André Malraux (na het museum d'Orsay het tweede belangrijkste als het over het impressionisme gaat!) maken deze stad heel aantrekkelijk om in te verblijven.

 



Dag 3

Vertrek vanaf  Le Havre
naar  Fougeres
263 km  - 3 uur 19 min
Zonne de la Pilais - Lecousse
35133 Fougeres
Tel +33223515050

 

Vanuit Le Havre vertrekken we via de Pont du Normandië naar Honfleur.

De Pont de Normandie is met een totale lengte van 2.143,21 meter, de langste in zijn soort in Europa. De brug is na een bouwtijd van zeven jaar op 20 januari 1995 ingewijd. Op het moment van opening was het de langste tuibrug ter wereld en ook de overspanning van 856 meter tussen twee pilaren was destijds ongeëvenaard. In 1999 werd in Japan de Tatarabrug gebouwd, die een grotere overspanning had dan de Pont de Normandie.

De twee betonnen pilaren hebben de vorm van een omgekeerde Y. Het gewicht van elke pilaar is 20.000 ton en de hoogte bedraagt 214,77 meter. Meer dan 19.000 ton staal en 184 kabels waren nodig voor de constructie van de pilaren.

 
HONFLEUR   28.1 km - 34 min
 
Honfleur wordt vooral voor haar oude schilderachtige haven bekend, gekenmerkt door zijn huizen aan de bedekte voorgevels van leien
Achter de haven een van de bijzonderste kerken van Honfleur, de Sainte-Catherine kerk, gebouwd in hout, is nog altijd één van de voornaamste bezienswaardigheden in Honfleur met zijn kerkschepen in de vorm van een omgekeerde romp van een boot en de afgezonderde klokkentoren van het hoofdgebouw, die echt uniek is.

Een tip voor een mooi uitzicht op Honfleur en de Pont Normandie is om naar het kerkje 'Notre Dame de la Grace' te gaan (Côte de Grace), zo'n 2 km van Honfleur. Toen wij er waren was het erg druk in Honfleur, de auto parkeren kan een probleem zijn (en duur). Een goede tip om gratis te parkeren is om op je Tomton op Rue Guillaime de Beaulieu in te stellen. Hier kun je gratis parkeren en voldoende plek, zo'n 500 m lopen naar de haven
Een tip voor een mooi uitzicht op Honfleur en de Pont Normandie is om naar het kerkje 'Notre Dame de la Grace' te gaan (Côte de Grace), zo'n 2 km van Honfleur.

 
CAEN  64.7 km  - 50 min  (Kiezen)

Le Mont-Saint-Michel 125 km  -  1uur 19

Oorspronkelijk was het eiland een bergje in een bosrijk gebied dat dicht bij de kust lag en niet beschermd werd door duinen. Bij een vloedgolf  werd het bos verwoest en een deel van de grond spoelde weg naar zee. Hierdoor werd het land waar vroeger dat bos lag, net laag genoeg om door de zee bij vloed overstroomd te worden. Het bergje werd een eiland waar men een abdij op gebouwd heeft.



FOUGERES  48.1 km - 43 min

Een indrukwekkend silhouet van graniet dat de stad domineert … Zodra u in Fougères aankomt, is de toon gezet. De vakwerkhuizen en geplaveide straatjes, genesteld aan de voet van de grootste vesting van Europa, hebben niets van hun schoonheid verloren. U ziet hier bijna duizend jaar geschiedenis!

Fougères heeft met haar karakteristieke middeleeuwse kasteel uit 1020 het cachet van weleer
behouden en is een belangrijke etappe op de wandelroutes van Bretagne. U moet beslist een kleine wandeling maken door de straten van Vieil, de oudste wijk van de stad die tegenwoordig bruist van de terrassen, cafés en restaurants. De vakwerkhuizen herinneren aan het rijke verleden van de stad. Laat u onderdompelen in de glorietijd van Fougères. Uw bezoek aan het kasteel wordt verhelderd door een audiovisuele tour over de geschiedenis vanaf het jaar 1000 tot en met het jaar 1500. U zult ongetwijfeld onder de indruk raken van dit enorme defensieve gebouwencomplex, opgericht tussen de 12e en de 15e eeuw. Het geheel ligt verspreid over 2 hectare en de 13 torens en de vestingwerken, vroeger omringd door water, zijn volledig gerenoveerd en zeker een bezoek waard. Neem de gang langs de borstwering waar u een mooi uitzicht heeft over de stadswallen en –tuinen
Bijzondere tuinen

Want Fougères betekent ook veel groen, zoals de openbare tuin gelegen boven de middeleeuwse wijk rond de kerk Saint-Sulpice of de twee hectaren van de Val Nançon, te bereiken via de Ruelle des Vaux. Als u van themaparken houdt, moet u zeker een aantal uurtjes doorbrengen in de Parc Floral du Chattelier.  Buiten  het centrum  In het voorjaar wordt de tuin feestelijk verlicht door camelia’s, azalea’s en rododendrons.  Waarschijnlijk te ver weg!!




Dag 4
Vertrek van Fougeres
naar Banassac

755 km   6.53 uur

 Hotel  Les 2 Rives
La Mothe, 48500 Banassac

 



Vandaag een behoorlijk ritje maar misschien nog tijd voor een stop onderweg er zijn twee

opties  Via Chinon, wat een half uur om is.

CHINON is een prachtig dorpje in de buurt van Tours onder Orléans gelegen aan de rivier de Vienne. Chinon ligt in het departement Indre-et-Loir. Het dorp dankt zijn bestaan aan het prachtige kasteel van Chinon wat in de vroege middeleeuwen werd gebouwd.

Het dorp is goed bewaard gebleven. Er staan nog veel middeleeuwse vakwerkhuizen en het kent de typische kleine straatjes die omhoog leiden naar het kasteel. Het dorp heeft zelfs een eigen museum. In de Rue du Commerce, Rue Rabelais en Rue Voltaire vind men enkele kleine leuke winkeltjes waar men zelfs middeleeuwse manuscripten, maar ook leuke snuisterijen kunt kopen. Op de pleintjes waar deze straten uitkomen is het goed toeven.

 
 

Chenonceaux

Het Kasteel van Chenonceau ligt in de Loirevallei bij de plaats Chenonceaux
Mooi kasteel dat lijkt te zweven op het water. Mooi ingerichte kamers met schitterende interieurs, kan in het hoogseizoen wel druk zijn. Je mag geen eten meenemen maar het restaurant is best ok. Op het terras kun je eten met uitzicht op de tuin
Neem ook zeker de tijd om rond de lopen in de mooie tuinen!


Een andere optie is nog Saint Flour wat een uur boven Banassac ligt. Kleiner als Bourges. Ligt op vier uur rijden van Chinon.


De versterkte poorten en overblijfselen van de omwalling, de kathedraal uit de 15de eeuw met het zwarte Christusbeeld, het oude bisschoppelijke paleis waarin het Musée de la Haute Auvergne ondergebracht is en het Musée d’Art et d’Histoire Alfred Douët in een handelshuis met een prachtige renaissancearchitectuur bewijzen stuk voor stuk de kwaliteit van het erfgoed van de stad uit de Cantal. Het is aangenaam wandelen in de middeleeuwse steegjes, in het hart van pleinen met beeldende namen als "Place Du Palais" en "Place d’Armes", waar een rustpauze zich opdringt voor een moment van ontspanning op de terrassen van de cafés en restaurants.

BANASSAC
Weinig te beleven. Kerkje in het centrum. Oude huisjes en nog een kasteeltje.





 
Dag  5


Rondrit in de Auvergne
126 km   2.13 uur
 
Via Verrieres rijden we naar Aguessac


La Cresse

Château de Peyrelade is de ruine van een kasteel vlakbij het dorp la Rivière-sur-Tarn in the Aveyron. De naam is afkomstig van het plaatselijke dialect, het Occitan of Lenga d'òc en betekent "Pèira Lada", vrij vertaald "grote rots" in dit geval een adequate beschrijving van de locatie.
Het Kasteel had in de middeleeuwen een strategische positie in de Gorgens du Tarn en was in die tijd één van de belangrijkste in wat toen heette de Rouerque, een oude provincie. Het kasteel bestond al in de 12e eeuw maar vondsten op en rond het kasteel bewijzen dat het gebied al in de prehistorie was bewoond. Dat sluit aan bij vondsten bovenop de Causses waar ook zeer oud materiaal is gevonden.


De Ruine geeft een goed beeld van hoe het vroeger is geweest. De omringende muur was 250 meter lang, 10 meter hoog en ruim 2 meter dik. Het kasteel werd gedomineerd door een grote natuurlijke rots van meer dan 50 meter hoog en alleen te bereiken via de toren van het kasteel.
Het kasteel behoort tot een groep van 23 kastelen in de Aveyron die samenwerken en een soort route hebben samengesteld, La Route des Seigneurs du Rouergue. Château de Peyrelade is open voor bezoeker van midden juni tot september


In de straatjes van Mostuéjouls komen we op één van de deuren de
Cardabelle (Distel) tegen . De Cardabelle groeit vlak op de bodem van de Causses. U ziet ze in deze streek vaak opgehangen op de deuren van schuren of woningen als natuurlijke barometer. Wanneer de bloemblaadjes opengaan wordt het mooi weer ; de regen is opkomst als de blaadjes zich sluiten .



Le Rozier is een klein plaatsje en gemeente in het departement Lozère (regio Languedoc-Roussillon) in Zuid-Frankrijk. De plaats ligt in de Vallée de la Jonte aan het einde van de Gorges de la Jonte, in de Cevennen vlak bij het Nationaal Park Cevennen.

Het heeft een hoofdstraat met onder andere diverse winkels, toeristenbureau en eetgelegenheden. Het heeft 153 inwoners.




Pas de Soucy (les Vignes)

Op deze plek zorgen neergestorte steenmassa's voor een versmalling van de kloof. Vanaf de aangelegde belvedère op de Roc de La Sourde heb je een mooi uitzicht over de versmallingen waar de Tarn zich doorheen moet persen. Je moet trouwens wel betalen om deze mooie uitkijkplek te bezoeken. Zeker de moeite waard om te stoppen!!!
 

 

La Maléne in volle glorie. Topattractie in dit dorp is de boottocht. Na een afdaling in een boot kunt u terug naar La Maléne per georganiseerde taxi . De afdaling geschiedt in boten met platte bodem die door een schipper worden bestuurd door de stroomversnellingen ( ratchs) en rivierbeddingen (planiols) die elkaar hier wispelturig afwisselen .Alleen op deze wijze krijgt u de beste indruk van de passage door de uitzonderlijke versmallingen ,het mooiste gedeelte van de Gorges du Tarn . Echt een prachtige tocht!

Pougnadoires
Een piepklein dropje met een grote rotspartij
De uitstekende geërodeerde rotspunten hangen hier letterlijk boven de huizen.
t dorpje is zo klein dat alle huizen langs de hoofdweg liggen.

Bij het verlaten van het dorp lijkt de weg op te houden, maar achter de struiken zit een klein tunneltje.

De spitse punt is de Roche Aiguille, de naaldrots.
In de rots naar de zuidkant kun je een gezicht herkennen.



Saint-Chély-du-Tarn is een dorp in de Gorges du Tarn in Lozère (Zuid-Frankrijk). Het dorp (gemeente Sainte-Enimie) is gelegen aan de linkeroever van de Tarn op de bodem van de Cirque St-Chély, en alleen te bereiken via een smalle boogbrug. Een uit een bron ontspoten beek stroomt door het dorp en mondt met een 10 meter hoge waterval uit in de Tarn.

 




Sainte-Enimie is een Franse plaats en gemeente gelegen in het departement Lozère in de regio Languedoc-Roussillon. De inwoners noemt men Santrimiols.

Het ligt dichtbij de
Gorges du Tarn. Sainte-Enimie wordt gerekend tot de mooiste plaatsjes van Frankrijk, vanwege enkele karakteristieke straatjes. Men kan van hieruit kanoën op de rivier de Tarn
 
 

 
 
 
Dag 6
 
Van Banassac naar  
Serignan plage
 
3.04 uur  · 210 km
Aankomst circa · Vertrek circa ·





Vanaf  Banassac naar Milau  37 min. (41.6 km)

Neem vanaf de A75 afslag 45  de D911
Bezoekers centrum ligt aan de D41A
Millau

Millau is een stad in de Aveyron. Een stad waar de rivieren de Dourbie en de Tarn door stromen.

Het viaduct van Millau is een brug over de Tarnvallei bij Millau. De 2,5 km lange brug valt vooral op door de enorme hoogte. De hoogste pijler is maar liefst 343 m hoog. Dat is hoger dan de Eiffeltoren.

Bezoekerscentrum onder de brug


Op de zuidoever van de Tarn is onder de brug een bezoekerscentrum gebouwd. Je kunt hier ook rondleidingen doen, maar we hadden de indruk dat die weinig toevoegden aan de informatie die we al hadden. Het is wel een mooie plek om de brug van onder te bekijken. De enorme hoogte van de brug ervaar je hier meer dan boven op de brug.

De tweede pijler aan de noordkant van de brug is de hoogste en ook de hoogste ter wereld.
Op het terras van Le Mandarous, bekend om zijn zelfgemaakte overheerlijke ijsthee.
Als je de Tarn volgt vanaf de brug naar centrum kom je nog een diverse  mooie bruggen tegen

La Couvertoirade
37 min 41.6 km


s een overblijfsel uit de tijd van de Tempeliers. In de loop van der jaren is er aardig wat gerestaureerd en ziet het stadje er geweldig sfeervol uit.


Lopend door de stoffige straatjes verwacht je de ridders zo om de hoek te zien komen.


De winkeltjes zorgen voor extra vertier, maar zijn alleen al geweldig om binnen te lopen.


Je kan er zo maar een halve dag ronddwalen


Meer van Salagou


44 min. (42,8 km)

Het Meer van Salagou (Lac du Salagou) is een meer in het Franse departement Hérault. Het is een stuwmeer van de rivier de Salagou en ligt op 140 m hoogte
Salagou, zijn stuwmeer en zijn gelijknamige vallei. De stuwdam van basaltrotsen die in het riviertje Salagou werd gebouwd, heeft een aantal dorpjes verzwolgen. In het gebied doet het verhaal de ronde dat men bij sterke wind de klokken van de verdronken kerk kan horen... Maar 40 jaar nadat dit gebied onder water werd gezet, heerst hier een paradijselijke sfeer.
De "Grote Rode", zoals men de dam hier noemt, werd in 1969 door de overheid gecreëerd om de vallei te kunnen irrigeren en de wijngaarden te kunnen veranderen in boomgaarden en heeft intussen zijn publiek gevonden! Steeds meer liefhebbers komen genieten van dit schitterende meer, gelegen in zijn okerkleurige vallei (vanwege de ijzeroxidenhoudende rode rotsen en klei) die doet denken aan de verlaten vlaktes van Arizona of Afrika. Het is een ware binnenzee van maar liefst 125 miljoen kubieke meter water. De Salagou strekt zich uit over 7,5 km lengte in een landschap dat word omgeven door vreemd gevormde heuvels die eigenlijk oude vulkanen zijn. Onder de nieuwsgierige blikken van de aalduikers torenen de populieren, essen en wilgen lui uit boven de rietranden.

Route van het meer apart in de map
http://nl.destinationsuddefrance.com/Ontdekken/Bestemmingen/Grote-natuurdomeinen/Het-meer-van-Salagou
Mourèze 18 min 11.6 km
is een gemeente in het Franse departement Hérault (regio Languedoc-Roussillon) en telt 128 inwoners                                                                                                                      Een van de bijzonderste natuurfenomenen van de Carrigue is de Cirque de Mourèze, een keteldal tussen de rivieren Orb en Herault. Het natuurlijke amfitheater toon grillige rotschaossen van dolomietsteen, in hoogte variërend van 170 tot bijna 530 meter. Wie in het keteldal gaat wandelen komt de bizarste rotsformaties tegen met namen als Sfinx, Kameel ,en met een knipoog naar het Wilde Westen,de grote Manitou.
Vergeet niet het dorpje te bekijken Zeer oud
 

 

 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten